pix
Mobistar Newsletter November 2015
 
 
Mobistar Mobistar Blog Version FR Twitter Facebook Google +
pix
sep
pix pix
LinkedIn doeltreffend gebruiken
pix
LinkedIn doeltreffend gebruiken Als je overweegt om binnenkort een foto van je kat op LinkedIn te posten, dan moet je absoluut verder lezen! Wij leggen je uit hoe je dit professionele netwerk correct gebruikt in je zoektocht naar een nieuwe job of om op de hoogte te blijven van wat er in je sector beweegt en je netwerk te vergroten.

LinkedIn is geen plaats voor vakantiefoto’s. Je kletst er niet met je buur over van alles en nog wat. En de nieuwste remix van je favoriete dj hoort er al helemaal niet thuis. LinkedIn is een professioneel netwerk. Geen plaats van vertier. Het kan je veel voordelen opleveren, maar dan moet je wel je profiel goed invullen en correct gebruiken.

1. Vergeet niets in je profiel
Voor LinkedIn moet je tijd maken, of je begint er beter niet aan. Zo kan je de missie omschrijven van gebruikers die een profiel aanmaken. Vul alle velden in (opleiding, passies, vrijwilligerswerk, talenkennis, beroepservaring …). Elk woord dat je ingeeft, is een trefwoord. Kies je woorden dus zorgvuldig. LinkedIn laat je elementen zoals documenten, pdf’s, foto’s en presentaties toevoegen. Zo verkoop je jezelf nog beter!

2. Openbaar of privé? Openbaar én privé!
Je profiel kan op twee manieren bezocht worden op LinkedIn. Er is een gesloten profiel waartoe enkel de leden van LinkedIn (en de wervers) toegang krijgen en dan is er nog een openbaar profiel. Het is dat profiel dat je te zien krijgt als je online naar iemand zoekt. Dubbelcheck of de gegevens die op je openbare en gesloten profiel met elkaar overeenkomen en of je die echt wil delen. Dat kan je doen in de privacy-instellingen.

3. Aanvaard meer mensen dan op Facebook
Je LinkedIn is ten slotte jouw professionele netwerk. Zo verklein je het risico dat je bepaalde aspecten uit je privéleven prijsgeeft. Contacten zoeken doe je via de contacten van je Gmail, Outlook, Yahoo!, enz. Of aan de hand van trefwoorden of sectoren. Zodra je netwerk online staat, deel je relevante informatie zoals artikels die je gelezen of geschreven hebt en promoties. Vergeet niet om de posts van anderen te liken!

4. Word lid van interessegroepen
Met LinkedIn moet je aan de slag. Word lid van discussiegroepen, deel jouw mening en probeer dingen te vinden die aansluiten op je professionele interesses. Tik de trefwoorden die bij je opkomen in de zoekbalk: commercieel, verkoop, internet, kmo …

5. Let op met wat je doet
Zonder foto zal je niet veel contacten leggen. Foto’s van je hond, je kinderen of jezelf in zwembroek/bikini zijn not done. Er is ook ruimte voorzien voor je cv. Als je te beknopt bent, zal je wellicht niet veel contacten aantrekken. Veel gebruikers snappen het nut niet van privacy-instellingen, hoewel die redelijk cruciaal zijn. Als je nog werk hebt terwijl je ander werk zoekt, doe je er goed aan discreet te zijn. Toch?

We moeten toegeven: de LinkedIn-app, daar is wel nog wat werk aan. Zo kan het soms een tijdje duren voor je profiel is bijgewerkt. Maar we twijfelen er niet aan dat de ontwikkelaars er alles aan doen om dat te verhelpen.
pix
pix pix
sep
pix pix
Mobistar deelt zijn nieuws voor zelfstandigen via LinkedIn!
pix
Mobistar zit ook op LinkedIn! En wel met een pagina voor zelfstandigen: ‘Mobistar voor zelfstandigen’. Ontdek een digitale en mobiele wereld voor je bedrijf.

Op ‘Mobistar voor zelfstandigen’ vind je ook talrijke testen van toestellen en apps, praktische tips om je gsm in je dagelijkse activiteiten te gebruiken en alle info die je niet mag missen over mobiele tools die eraan zitten te komen.

Volg ons op LinkedIn!
pix
pix pix
sep
pix
pix
pix
Zie ook
Waarom je op je hoede moet zijn voor gratis wifi-netwerken
LinkedIn doeltreffend gebruiken
Eten bij Eatsa: het eerste restaurant zonder mensen
Ook 60-plussers raken verslaafd aan hun smartphone
Apps om je dataverbruik onder controle te houden
Apps om te netwerken
Apps om een restaurantje te vinden